Hoe gaat de Osteopaat te werk

Nadat u een afspraak hebt gemaakt met de Osteopaat, wordt u gevraagd een vragenformulier te downloaden vanaf onze site. In dit formulier wordt u gevraagd naar uw huidige klachten en naar de voorgeschiedenis daarvan. Dit formulier stuurt u terug vóór de eerste afspraak, zodat de osteopaat het consult kan voorbereiden.

Tijdens het eerste consult worden de klachten met u besproken, waarbij uw ziektegeschiedenis worden doorgenomen. Onder meer komen ter sprake de eventuele complicaties bij de geboorte, doorgemaakte ziektes, operaties en voedingsgewoonten.

Vervolgens vindt een lichamelijk onderzoek plaats op de drie onafhankelijke systemen: het bewegingsapparaat, de inwendige organen en het cranio-sacrale systeem. Op basis van de ziektegeschiedenis en de gevonden resultaten wordt een behandelplan opgesteld, waarbij onder meer gebruik wordt gemaakt van manipulaties.

Hieronder een video van collega Steenhuisen die vertelt wat Osteopathie kan inhouden. (Bronvermelding: www.osteopathie.nl) Klik hier voor meer video's.